Het OCMW van Grobbendonk zette dit voorjaar een uitgebreid ouderenbehoeftenonderzoek op in samenwerking met het gemeentebestuur van Grobbendonk en de afdeling Agogiek van de Vrije Universiteit van Brussel. De resultaten die voortvloeien uit het ouderenbehoeftenonderzoek zullen worden gebruikt voor de opmaak en de bijsturing van het toekomstig ouderenbeleidsplan. Het gemeentebestuur houdt rekening met de resultaten bij de opmaak van de meerjarenplanning. De resultaten van dit ouderenbehoeftenonderzoek worden voorgesteld op donderdag 5 december 2013 om 14.00 uur in De Volle Vaart (Vaartkom 6, Grobbendonk).
 
Het ouderenbehoeftenonderzoek heeft succesvol plaatsgevonden in de maanden april en mei van dit jaar.  Een 400-tal senioren (tussen 60 en 69 jaar, 70 en 79 jaar en 80+) uit Grobbendonk en Bouwel kregen vragen voorgeschoteld over hun woonomstandigheden, vrijetijdsbesteding, inkomen, veiligheidsgevoel, appreciatie van de gemeentelijke dienstverlening, … . Het inbrengen van de gegevens gebeurde in juni en de verwerking door de VUB vond plaats in juli. Aan de hand van de algemene resultaten kwam men in september tot een vergelijkend rapport waarbij de eigen gemeentelijke cijfers werden vergeleken met de Vlaamse cijfers en met de resultaten van gelijkaardige gemeenten.
 
De resultaten worden verder ook in de diepte onderzocht door de verschillen in de ouderenpopulatie in kaart te brengen. Dit onderzoek wordt afgerond tegen het einde van november.
 
De presentatie van de resultaten voor de gemeente Grobbendonk zal in aanwezigheid van de mandatarissen van de gemeente en het OCMW gegeven worden door professor De Donder van de afdeling Agogiek van de VUB op donderdag 5 december 2013 om 14.00 uur in De Volle Vaart (Vaartkom 6, Grobbendonk).
 
Het OCMW en het gemeentebestuur heten ook alle senioren (55+) van de gemeente Grobbendonk hartelijk welkom op de voorstelling van de resultaten van het ouderenbehoeftenonderzoek
 
Om organisatorische redenen, zal er gewerkt worden met inschrijvingen. Inschrijven kan via mail (hde@ocmwgrobbendonk.be) of telefonisch via 014 50 81 10.